SCHUTTINGBOUW

+31 (0)6 22 18 09 32

+31 (0)6 22 18 09 32

SCHUTTINGBOUW

Schuttingbouw Hulst is gespecialiseerd in het plaatsen van hout-beton schuttingen en poorten. Ons ervaren team werkt uitsluitend met kwaliteitsproducten zodat u zeker kunt zijn van een professionele afwerking.

Grenen geïmpregneerd

De meeste schuttingen worden gemaakt van grenen hout. Grenen van een goede kwaliteit is afkomstig uit Scandinavië. Door het koude klimaat groeit de Pinus Sylvestris daar langzamer waardoor het hout sterker is.

  • Grenen kenmerkt zich door een vrij lichte kleur en een groot aantal kwasten en grove tekening van het hout.

  • Om grenen geschikt te maken om in de buitenlucht te plaatsen wordt het hout machinaal geïmpregneerd. Deze beschermlaag verlengt de levensduur van het hout.

  • Doordat grenen op grote schaal geproduceerd wordt is het de goedkoopste optie als schuttingpaneel wat het erg populair maakt.

Douglas hout

Het hout van de douglasspar is eveneens een naaldhout soort. Qua hardheid is het daardoor vergelijkbaar met grenen en vuren. Er zijn echter een aantal verschillen waardoor douglas zich duidelijk onderscheid.

  • Allereerst heeft Douglas hout van nature veel hars in zich. Dit helpt het hout om zich te beschermen tegen houtrot. Het hoeft daardoor niet geïmpregneerd te worden en is dus minder belastend voor het milieu.

  • De douglas tuinschermen zijn daarnaast gemaakt van hout afkomstig uit Nederlandse bossen. Dus geen milieuvervuilend transport en het hout vormt een inkomstenbron van Staatsbosbeheer. Deze gelden worden onder andere gebruikt om nieuwe bossen aan te planten en introductieprogramma’s van fauna op te zetten.

  • De kern van de stam van de Douglas spar is geel rood van kleur en heeft daardoor een veel warmere uitstraling dan grenen en vuren. Helaas zal het hout net als andere houtsoorten snel vergrijzen en zal het hout de unieke kleur verliezen.

Hard hout

Als één houtsoort er tussenuit springt dan is het wel azobé. Totaal anders dan de eerder genoemde houtsoorten qua prijs, kwaliteit, uitstraling en levensduur. Hoe komt het dat hardhout zo anders is?

  • Geen houtsoort zo sterk als hardhout. Schuttingen van hardhout zijn sterker en staan daardoor ook stabieler. Hierop kunt u de kwaliteit van het hout beoordelen!

  • Doordat het hardhout betreft kent het hout een ontzettend lange levensduur. Mogelijk eens zo lang als naaldhout. Het duurt ontzettend lang voordat hardhout vergaat ondanks dat het onbehandeld is.

  • Hardhout heeft een prachtige roodbruine kleur. Veel donkerder en onderscheidend ten opzichte van de verschillende naaldhoutsoorten. Helaas zal ook dit vergrijzen, maar het zal altijd donkerder van kleur blijven dan naaldhout!

Onze beloftes

Op maat gemaakt

Wij komen vooraf opmeten en zorgen dat alles op maat geplaatst wordt.

Eerlijke prijs

Wij werken met betrouwbare producten aan een eerlijke prijs.

Betrouwbaar geplaatst

U bent gegarandeerd van een vakkundige plaatsing.

Ons werk.

Wij hebben een groot aantal projecten opgeleverd. Om een indruk te krijgen in wat wij voor u kunnen betekenen raden wij u aan om een kijkje te nemen in de gallerij of op de dienstenpagina.